AGAR-AGAR PELANGI INDAH
2 pkt agar2 (10gm)
1 tin susu cair
350 gm gula pasir
1250ml air
perasa strawberi
perasa limau
pewarna merah jambu
pewarna hijau
pewarna biru
Cara-caranya:
Untuk bahagian pelanginya:
- masak 1 pkt agar2 bersama 750ml air
- masukkan 250 gm gula pasir
- setelah masak bahagikan kepada beberapa bahagian (ikut suka) kemudian setiap satu bahagian letakkan perasa buah-buahan yang disukai.
- lapiskan berselang seli sehingga habis
- sejukkan didalam peti ais
Untuk bahagian susunya:
- masak 1 pkt agar2 bersama 750ml air
- masukkan 100gm gula pasir
- masukkan susu cair dan masak agak pekat
- potong agar2 pelangi tadi dan aturkan dalam loyang kemudian curahkan perlahan-lahan agar2 susu
- Biarkan sejuk dan bolehlah makan
Hasilnya:
No comments:
Post a Comment